Niin se vaan on että elämä jatkaa kulkuaan. Päivä entisessä kotikylässämme oli mielenkiintoinen. Kylä ja ranta-alue on muuttunut todella paljon ja kuten aikaisemminkinn olen sanonut, on moni tuttumme lähtenyt pois ja moni niistä, jotka ovat jääneet, eivät ole muuttuneet mihinkään. Millään tasolla. Eikä se heidän kohdallaan ole kyllä hyvä asia. Oli hienoa nähdä uusia pandoja (pieniä kioskikauppoja) rannalla, mutta surullista kuinka moni on vain tuhlannut elämäänsä alkoholiin. Ylpeänä eräskin esitteli pikkukauppaansa, mutta kaikki raha menee juomiseen. 

Oman kauppakatumme myyjiä oli todella kiva nähdä ja istua heidän kanssaan juttelemassa. Ovat oppineet englantia paremmmin kuin minä swahilia. Heidän elämänsä on pysynyt hyvin samana, mutta muutosten mukana. Ovat ahkeria ja sitkeitä miehiä. Kunnioitan suuresti ja sanoinkin heille, että aika heidän kanssaan oli opettavaista. Joka sanoo että afrikkalaiset ovat laiskoja, niin höpöhöpö!  Eivät ainakaan nämä miehet.

Mji Mwema ei ole enää meidän koti. Tai ainakaan minulle se ei tuntunut kodilta. Mutta kuten sanottu: elämän jatkaa kulkuaan! Siihen on vaan sopeuduttava, Toisaalta, en ole koskaan osannut upottaa juuriani mihinkään paikkaan erityisesti. En ole edes halunnut. Uskon kuitenkin, että meidän paikka kyllä löytyy sitten kun sen aika on. 

IMG_20220923_123316.jpg

Kasa pelastusrenkaita. Omalla tavalla kuvaa ajatuksiani siitä, mitä tunnen hämmennyksen keskellä.

Tapasin aamulla myös Kali Mata Ki Jain naisia sekä toisen organisaation jäseniä, jotka jakavat maan KMKJ:n kanssa.  Puhuttiin osuuskunnan nykyhetkestä ja tulevaisuudesta, omistusoikeuksista ja siitä, kuka on herra talossa, Tässä tapauksessa uskomattoman vahva leidi, jonka yli ei niin vaan kävelläkään!. 

Huomenna on viimeinen päivä täällä ja matka jatkuu kohti Morogoroa. Vietämme sen Gezaulolessa biitsillä chillaillen ystävien kanssa. Hyvillä mielillä lähden. Oli hyvä päätös tulla ensin tänne.

Amani na upendo

PS. Täällä taitaa olla hitto vie rotta! Tasan tarkkaan en kyllä moskiittoverkon alta lähde mihinkään! Matkalaukku vaan on lattalla ja se päällä vaatteita... Saakeli! Ja katolla juoksee rottia, Viime yönä siellä pomppi bushbabyt. Welcome to Africa!

Amina