Saavuin aamulla 2.20 Dar  es Salaamin lentokentälle ja huolimatta upouudesta rakennuksesta, asiat etenevät ihan yhtä jäyhästi -jollei jäyhemmminkin- kuin ennen. Laskin, että ennen kuin olin saanut viisumin, piti näyttää passia kuusi tai seitsemän kertaa. Hyvä oli kuitenkin se, ettei tarvinnut täyttää ainuttakaan lomaketta (paitsi maahantuloilmoitus) eikä odottaa viisumia. 

Hauskaa oli, että yksi virkailijoista tuli luokseni iloisesti hymyillen ja toivotti tervetulleeksi takaisin ja kysyi, että missä mieheni on. Sanoin että kotona, niin hän totesi että ei sitten tarvitse käydä hyvästelemässä kahta kertaa... Tämä samainen virkailija nimittäin päästi minut viimeksi ulos sen jälkeen kun olin tehnyt lähtöselvityksen. Muisti vielä. Olenko muka pysynyt niin samannäköisenä viisi vuotta?

Voi voi, Oli vaikea tunnistaa muutamia paikkoja kun ajettiin lantoasemalta Gezauloleen. Moni alue, joka oli ennen metsää, on rakennettu nyt täyteen asuntoja tai muita rakennuksia. Gezassa on edelleen sama maaseutumaisuus, mutta kylän ympärille on noussut moderneja omakotitaloja. Dar es Salaam kasvaa vauhdilla. Jos tältä alueelta haluaisi ostaa maata, sitä pitäisi ostaa aika pian.  

Väsyttää todella paljon... Molemmilla lennoilla oli itkevä lapsi ja vaikka oli korvatulpat, niin oli vaikea nukkua. Sain itselleni kolmen istuttavan penkkirivin, mutta aina kun sai unesta kiinni, tuli joku kuulutus ja lopulta kello oli jo niin paljon ettei enää kannattanut edes yrittää. Ensi yön nukun kuin tukki, toivottavasti! Aamulla nukahdin moskeijan rukouskutsuun ja kaskaiden siritykseen. Tuntui että on kotona. Huomenna ajattelin mennä käymään Mji Mwemassa, siellä missä asuimme ennen. 

Mulla nyt aivot lepotilaan! Olen päättänyt, että asia päivässä tai kahdessa, ei hötkyilemistä eikä ylisuoriutumista. Toivottavasti suunnitelma pitää! Nyt ei olle Suomessa. Sunnuntaiksi ei tarvitsekaa mennä hommaamaan bussilippuja, pääsen autolla Morogoroon, joten sitäkään ei tarvitse pohtia!

geza%20zz.jpg

Näkyy ja kuuluu josasin kohdassa.

Tänään hommasin Vodacomin liittymän kun oli ainoa, minkä takia ei tarvitse lähteä City Centeriin. Ja eikä niissä ole juurikaan eroja kuitenkaan. Toin ei ole minun nimellä tämä liittymä vaan aviomieheni ystävän. Ei se nyt ole niin justiinsa...

Amina