Yksi kuusi vuotias oli niin onnellinen värityskynistä, jotka vein ja piirrustuspaperista. Toinenkin, n. 15 vuotias nautti piirtämisestä kunnollisilla välineillä. Eipä heitä sitten muita ollutkaan. Yksi oli lähtenyt tänään kotikyläänsä. Jännä juttu oli se, ettei kukaan kertonut asiasta. Kysyin pari tuntia tuloni jälkeen, että missä V. on ja tytöt kertoivat hänen lähteneen kotiin. Asia painoi taloon jäänyttä teini-ikäistä, koska hän jäi taloon yksin seuranaan 6 vuotias. Molemmat kaipasivat seuraa ja aikuista. Matroona oli talossaan ja tuli sieltä hieman ennen ilta kahdeksaa kertomaan, että hänellä on nälkä. 15 vuotias A. laittoi iltaruuan. En auttanut, koska halusin nähdä mitä tapahtuu, kuka tekee mitäkin. Eikä he anna auttaa.

IMG-20221019-WA0013.jpg 

Olin yhteydessä tänään Suomeen ja paikkaa rahoittavaan tahoon. Jännä juttu, ettei heiltä ole kukaan ollut yhteydessä tänne. Sellaisen käsiryksen sain, kun mama piti puhuttelut kysymyksistä ja lähinnä siitä, että on kysyttävä häneltä eikä muilta, Aika sekavaa touhu on, ei voi muuta sanoa. Eipä vaan oikein ole keinoja saada sitä vähemmänkään sekavaksi. Edelleen olen onnellinen siitä, että tein sopimuksen hiippakunnan kanssa. No, katsotaan mitä tulevat päivät ja viikot tuovat tullessaan.

Harkkaan liittyvässä projektissa saattaa olla yksi ei ihan pieni ongelma: minulla pitäisi ehkä olla rahaa, millä maksaa koulutukseen tuleville päivärahaa ja matkakorvauksia... En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta mistäpä semmoiset rahat tempaisen? Pitänee alkaa miettimään suunnitelma B-G.  

Kuusi vuotias istui hiirenhiljaa ja hievahtamatta, kun silitin hänen selkäänsä ja niskaa. Kuinka paljon se lapsi kaipaakaan kosketusta! Tänään olin se, mitä haluan ollakin: läsnä oleva aikuinen.

Harmittaa, että minua pidetään syrjässä, koska pelätään että paljastan paikan ongelmat. Tänään sovin rahoittavan tahon kanssa, että raportoin heille kaiken  mitö olen havainnut niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta selkeää on se, että paikasta puuttuu johtajuus ja ammatimaisuus sekä ammatillisuus. Rahoittaja oli hyvin hämmästynyt siitä mihin työntekijät ovat kadonneet! Heitä kuuluisi olla enemmän kuin kolme...

Huh hah hei ja perjantaina pizzalle. Lauantaina Tonyn tädin Divinan luokse. Kivaa tiedossa! Ensi viikolla toivottavasti palaveri hiippakunnan kanssa. 

Mutta nyt nukkumaan! Usiku mwema na lala salama.

Amina J